رییس دفتر تبلیغات اسلامی:

س, 10/06/1390 - 07:17
رییس دفتر تبلیغات اسلامی:

 کتاب‌سازی به جای پژوهش در عرصه معارف دین سبب دلزدگی مخاطبان می‌شود

رییس دفتر تبلیغات اسلامی خواستار تبیین و عرضه معارف دین متناسب با ویژگی مخاطبان شد و بر ژرف‌اندیشی، نوآوری و پرهیز از تکرار در آثار پژوهشی حوزویان تأکید کرد و گفت: بیان مطالب گذشتگان بدون نوآوری و کتاب‌سازی به جای پژوهش در عرصه معارف دین سبب دلزدگی مخاطبان می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج طلاب  حجت‌الاسلام احمد واعظی، در مراسم هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا‌(ع) با اشاره به رسالت‌های پژوهش حوزوی، خواستار تبیین و عرضه معارف دین متناسب با ویژگی مخاطبان شد.
 
وی در ادامه با ارایه تعریفی از پژوهش حوزوی، اظهار داشت: پژوهش حوزوی به تحقیقات و پژوهش‌هایی گفته می‌شود که با اتکای به منابع دینی در راستای تبیین حقایق دین، بسط علوم اسلامی و غنای فرهنگ دینی صورت می‌پذیرد.
 
رییس دفتر تبلیغات اسلامی با بیان این‌که پژوهش‌های حوزوی رسالت‌هایی دارد که رعایت آنها لازم است، گفت: اگر فرد حوزوی پژوهش‌هایی را در عرصه علوم انجام دهد، اما آن پژوهش‌ها ربطی به فرهنگ دینی یا منابع دینی و علوم اسلامی نداشته باشد، این تحقیق یک پژوهش حوزوی نیست.
 
وی تبیین و عرضه مناسب معارف و تعالیم دینی را یکی از رسالت‌های پژوهش حوزوی عنوان و اظهار کرد: حوزویان و عالمان دینی باید متناسب با تغییر و تحولات مخاطبان و تغییر سلایق و ویژگی‌های معرفتی و دانشی آنان، تعالیم، ارزش‌ها و معارف دینی را عرضه کنند.
 
حجت‌الاسلام واعظمی بر ژرف‌اندیشی، نوآوری و پرهیز از تکرار در آثار پژوهشی حوزویان تأکید کرد و افزود: کتاب‌سازی به جای تحقیق در عرصه معارف دین سبب دلزدگی مخاطبان می‌شود و صحیح نیست که مطالب یک پژوهش از کتاب‌های گذشتگان بدون هیچ نوآوری عرضه شود.
 
وی همچنین با اشاره به اهمیت تعهد دینی و حفظ روحیه مدافعه‌گرایانه نسبت به اصول و ارزش‌های دینی، اعتقاد برخی که می‌گویند یک محقق خوب باید خنثی و بی‌طرف باشد و شیفتگی درونی به یک مطلب و مقوله‌ با روح تحقیق ناسازگار است را امری نادرست عنوان کرد.
 
رییس دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: علمی بودن هر کار تحقیقی شاخص‌های خود را دارد و محصول پژوهشی نزد ارباب معرفت در هر شاخه دینی باید براساس شاخص‌ها، نُرم‌ها و منطق و روش‌شناسی حاکم بر آن شاخه علمی، استانداردهای لازم تحقیقی و پژوهشی را داشته باشد.
 
وی با بیان این‌که جهت‌های ایمانی ربطی به محتوای پژوهش ندارد، خاطرنشان کرد:‌ محققان حوزوی باید تعهد دینی داشته باشند و کار تحقیقی خود را با توسل و تعبد شروع کنند تا برکت پیدا کند و جهانیان را تحت تأثیر خود قرار دهد و این جزو ارکان و اصول یک پژوهش حوزوی است.
 
حجت‌الاسلام واعظی انصاف علمی و رعایت اخلاق پژوهش را از دیگر رسالت‌های پژوهش حوزوی برشمرد و با بیان این‌که انصاف علمی نمودهای مختلف دارد، گفت: نقد یک مطلب باید منصفانه بیان شود. /920/

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.