حوزه های علمیه مهیای پاسخگویی به حوادث محتمل مربوط به آینده باشد

Submitted by sharifi on

حجت الاسلام والمسلمین سید احمد حسینی خراسانی، عضو مجلس خبرگان رهبری در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی جدید مدرسه علمیه ولایت با اشاره به گزینش و پذیرش طلاب مستعد در این مدرسه گفت: عده ای طلبه جوان باانگیزه که با شرائط، فضا و رسالت حوزه و مسئولیت حوزویان سنخیت و تناسب داشتند گزینش شده اند تا اینکه ضمن گذراندن دوران تحصیل، بتوانند در دین تفقه کنند.

وی با بیان این که فقه در مفهوم استنباط از آیات و روایات است، عنوان کرد: به واقع این دانش اندوزان حوزه باید بتوانند ضمن تفقه، دین را با توجه به آیات و روایات بفهمند، سپس بعد از فقیه شدن به جامعه بازگردند و با یک برنامه منظم، منسجم، گویا و رسا جامعه را مدیریت کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه 122 سوره توبه معروف به آیه «نفر» مبنی بر «فَلَوْلاَ نَفَرَ مِن کُلِّ فِرْقَةٍ مِّنْهُمْ طَآئِفَةٌ لِّیَتَفَقَّهُواْ فِی الدِّینِ وَلِیُنذِرُواْ قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُواْ إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ» خاطر نشان کرد: بزرگترین مستند قرآنی برای تجلی امردر هم آمیختگی فقاهت با سیاست همین آیه تفقه است که اشاره می کند افراد پس از آنکه در حوزه ها ملا شدند، باید به جامعه بازگردند و میدان داری کنند.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی با بیان این که این آیه فلسفه وجودی حوزه و ماموریت فقاهت را بیان می کند، خاطر نشان کرد: حکومت اسلامی و فقه نیز بایکدیگر درهم آمیختگی بارزی دارند به گونه ای که بدون حکومت نمی توان فقه را در جامعه پیاده و اجرایی کرد و عملا فقه به معنای بخش «تئوری و نظری اداره زندگی» و حکومت نیز «فلسفه عملیاتی شدن نظریات فقاهت در متن جامعه» محسوب می شود.

وی با بیان این که باید خداوند متعال را شکر کنید که بستری فراهم ساخت تا شما طلاب خدوم بر مسیر شاگردی امام صادق(ع) و همچنین سربازی امام زمان(عج) قرار بگیرید، خاطر نشان کرد: به این منظور، اولا حد، جایگاه، وزن و شرایط خودتان را بشناسید و شکر و سپاسگزاری نعمت طلبگی را به عنوان افتخاری بزرگ برجای بیاورید؛ همچنین بدانید که طلبگی شان است و باید شکرگزار این نعمت بزرگ باشید.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این که در صورت درس خواندن و ملا شدن در عرصه طلبگی، همه به دنبال توانایی ها و مهارت های شما خواهند آمد و از شما تقاضای بر این می کنند تا در مقاطع حساس تصمیم گیری کلان کشور همچون مجلس خبرگان حضور داشته باشید، گفت: در حقیقت چنانچه درس بخوانید و ملا شوید، به جایگاه رفیع و عظیمی در جامعه اسلامی دست پیدا خواهید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی با بیان این که امام راحل(ره) همواره براین تاکید داشتند که حوزه های علمیه همواره باید چندگام جلوتر در پاسخ به اقتضائات روزگار و چند قرن جلوتر آماده پیشگیری از حوادث باشند، خاطر نشان کرد: حوزه های علمیه باید مهیای پاسخگویی به حوادث محتمل مربوط به دو هزار سال آینده باشند چراکه شاید ایده طرح شده امروز، صد سال آینده مورد ابتلا قرار گیرد.

وی با بیان این که از سوی دیگر نشاط علمی باید منجر به تولید علم و دانش روز شود، بیان کرد: سیستم قدرتمند فقاهت باید بتواند آینده را پیش بینی کند و در همه عرصه های فردی و اجتماعی، حوزه باید قدرتمند، به روز، کارآمد و پاسخگو باشد. از سوی دیگر حوزه های علمیه با سیاست درهم تنیدگی ویژه ای دارند و تاریخ حوزه های با برکت شیعه از آغاز تا  به امروز همواره عجین با سیاست بوده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این که روحانیت شیعه همواره در خط مقدم دفاع از اسلام، مسلمین و جوامع انسانی بوده اند، اظهار کرد: افتخار حوزه های علمیه شیعه این بوده که هیچ گاه از سیاست جدا نبوده است و اساس و پایه حوزه ها برمبنای قوت علمی است.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی در ادامه با بیان این که حوزه های علمیه باید دارای بنیه علمی قوی و کانون فقاهت قدرتمند دینی و قرآنی باشند، خطاب به طلاب این مدرسه خاطر نشان کرد: همه شما طلاب و روحانیون به عنوان فقهای آینده، اگر بناست موثر باشید باید خوب درس بخوانید و ملا شوید تا بتوانید ضمن تفقه در دین، به بطن جامعه برگردید و به نظام اسلامی خدمت کنید که این عین سعادت است.