سخنان رئیس جمهور عراق در کنفرانس مکه نشان دهنده نفوذ بالای جبهه مقاومت است

Submitted by sharifi on

حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی پیش از ظهر امروز در دیدار اعضای شورای فرماندهی تیپ 83 امام صادق(ع) که در مرکز مدیریت حوزه های علمیه برگزار شد، عنوان کرد: ما از اقدامات سنجیده تیپ در ادوار مختلف صمیمانه تشکر می کنیم و بنده از دیرباز به اقدامات این تیپ علاقه مند بودم.

وی با اشاره به ارتحال امام خمینی(ره) و 15 خرداد افزود: بنده متواضعانه و خاضعانه از پیشگاه رفیع ملت ایران به دلیل خلق حماسه روز قدس تشکر می کنم، همینطور از محور مقاومت که در برابر معامله قرن قد علم کرده اند نیز باید تشکر و تقدیر کرد.

مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: در شرایطی که مردم ما با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کنند، در بزنگاه ها به خوبی سره را از ناسره تشخیص می دهند و در برابر این ملت انسان احساس خضوع می کند و اشک از دیدگانش جاری می شود.

آنچه در کنفرانس مکه رخ داد حاثه بزرگی بود

آیت الله اعرافی مطرح کرد: آنچه در روز گذشته در کنفرانس مکه به واسطه رئیس جمهور عراق رقم خورد، یک حادثه بزرگی بوده که این حادثه از حضور چشمگیر مردم در روز قدس سرچشمه می گیرد.

وی با تقدیر از سخنان انقلابی رئیس جمهور عراق در فضای اختناق آمیز کنفرانس مکه تاکید کرد: سعودی ها میلیون ها و میلیاردها دلار  را برای مقابله با جریانات اسلام ناب استفاده می کنند، در عین حال رئیس جمهور عراق بر ضد صحبت های شاه سعودی سخن گفت و این نشان دهنده گسترش جبهه مقاومت در دل دولت ها است.

امام جمعه قم گفت: ما در اواخر ماه مبارک رمضان و در نقطه های پایانی این ماه نورانی قرار داریم و رسول خدا(ص) در این ایام ارتباط خود را با خدا بیشتر و پررنگ تر می کردند؛ حضور ما نیز در عرصه های کار و تلاش نباید مانع ارتباط قلبی ما با خداوند شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه قرارگرفتن در زمره مجاهدان در راه خدا نیازمند بهره های عظیم اخلاقی و معرفتی است، مطرح کرد: امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی از این پروژه های عظیم معرفتی و اخلاقی بهره مند هستند؛ برای قبول اعمال، خداوند باید انسان را صدا بزند، گوشه چشمی از جانب درگاه الهی متوجه بنده شود و با خداوند در نهان سخن بگوید، اگر این سه مرحله طی شد انسان به عمل نورانی موثر توفیق می یابد.

وی تصریح کرد: آنچه در بیانیه گام دوم آمده با هدف احیای تمدن اسلامی معرفی شده و این به دست نمی آید، مگر اینکه افراد بریده از دنیا دست اندر کار باشند؛ اگر ما از مدار بندگی و فرازهای ادعیه مقدسه خارج شویم، مفاد بیانیه گام دوم انقلاب محقق نخواهد شد.

حوزه باید در تحقق بیانیه گام دوم پیشگام باشد

مدیر حوزه های علمیه با تاکید بر لزوم عمق پیدا کردن روح معرفتی انسان خاطرنشان کرد: حوزه علاوه بر اینکه باید مسیر تحقق بیانیه گام دوم انقلاب را طی کند، باید دیگران را نیز در این مسیر راهنمایی کرده و در این مسیر پیشگام باشد.

آیت الله اعرافی رنج ها و مبارزات و نهضت های حوزوی را نشان از فداکاری ها و نقش های برجسته بزرگان حوزه در تحولات تاریخی دانست و اضافه کرد: روحیه جهادی و انقلابی برآمده از ذات حوزه های ما در طول تاریخ بوده و همواره حوزه در جریان های فرهنگی و انقلابی صف شکن و خط شکن بوده است و نماد آن ها شهدای بزرگی است که قبل و بعد از انقلاب اسلامی تقدیم اسلام شده است.

وی با تاکید بر لزوم وجود روحیه مجاهدت در بین حوزویان ادامه داد: در تاریخ ما کاری که خواجه نصیرالدین طوسی و علامه حلی انجام دادند، نقطه عطفی بود که روند تاریخ جهان اسلام و منطقه را تغییر داد.

مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: مدیریت حوزه های علمیه در دوره جدید بر اساس نگاه کلان راهبردی و مطالباتی که بدنه حوزه و امام و رهبری دارند، سعی در اقدام و عمل راهبردی و کلان دارد تا در مسیر مطالبات مراجع عظام، امام و رهبری به ایجاد منظومه مدون بپردازد.

آیت الله اعرافی با اشاره به پنج نقطه عزیمت حوزه علمیه اظهار داشت: در ابتدا یک آسیب شناسی از حوزه انجام پذیرفت، همچنین همه طرح ها و پروژه های پیشین در نهادهای مختلف جمع شد، در فاصله یک سال و نیم نخست این دوره بیش از هزار طرح و ایده جمع آوری شد، کار دیگر جمع بندی مطالبات مراجع تقلید و رهبری معظم بود، در مرحله پنجم مجموعه ای از مطالعات در بخش های مختلف انجام پذیرفت.

حقوق حوزویان 10 درصد کاهش پیدا کرده است

وی گفت: ما در این ماه حقوق حوزویان را 10 درصد کم کرده ایم و این در حالی است که شرایط معیشتی کنونی سخت تر از سال گذشته شده،  اما با همه این مشکلات روحیه جهادی در برنامه ریزی ها حاکم است.

امام جمعه قم بیان کرد: ما در طرح کار ویژه های روحانیت در چهار محور در ارتباط با حوزه، جامعه،نظام و حوزه بین الملل، بیش از 250 کارویژه طراحی کرده ایم، از میان این تعداد نیز بیش از 30 کارویژه اصلی انتخاب شد.

آیت الله اعرافی افزود: دومین طرح آمایش بوده که در این طرح بیش از 40 کارکرد در بخش های مختلف تعیین شد و در نهایت مشخص شده که محور های مختلف در آینده چه وضعیتی باید داشته باشند.

20 سند جامع راهنما تدوین شده است

وی تاکید کرد: سومین قدم تدوین اسناد جامع بود و برای نخستین بار است که حوزه از این مرحله بزرگ عبور کرده و این بخش سندی تا وارد عمل شود زمان بر خواهد بود، در حال حاضر در حوزه حدود 20 سند جامع راهنما وجود دارد.

مدیر حوزه های علمیه کشور اظهار داشت: نخستین بار است که حوزه از یک سند پنج ساله برخوردار بوده و در حال حاضر در جامعه المصطفی نیز روزهای پایانی دوره دوم زمانی را پشت سر می گذاریم.

آیت الله اعرافی تاکید کرد: علاوه بر این اقدامات، کارهای عملی که انجام شده بسیار زیاد بوده که تعداد این اقدامات عملی کلان قریب به 40 مورد است. همچنین بر اساس طرح آمایش با 30 نهاد بزرگ تفاهم نامه هایی با برنامه های پنج ساله منعقد شده است.

وی ادامه داد: ما انتظار داریم که خروجی این جلسه به لحاظ برنامه ریزی این باشد که نقطه اتصال تیپ 83 امام صادق(ع) و حوزه مشخص شود تا یک برش پنج ساله برای تعاملات تعیین گردد.

مدیر حوزه های علمیه کشور مطرح کرد: حوزه باید در حوادث و وقایعی که رخ می دهد، هر چه بیشتر در کنار مردم باشد، در کرمانشاه این کار شروع شد و در کل کشور در حال حاضر یک شبکه ای وجود دارد که هر اتفاقی رخ بدهد در خدمت مردم و جامعه قرار می گیرد. حضور روحانیت در مناطق سیل زده بسیار چشمگیر بوده و بنده از نزدیک شاهد این فداکاری ها بوده ام.