رسانه حوزه به نخستین رسانه دینی کشور تبدیل شده است

Submitted by sharifi on

حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا برته در بیست و دومین نشست مدیران میانی واحدهای ستادی حوزه های علمیه که در سالن آیت الله حائری مرکز مدیریت حوزه برگزار شد، با ارائه گزارشی از برخی فعالیت های رسانه رسمی حوزه های علمیه گفت: امروز حوزه علمیه با دو چالش مهم از جمله بحران هویتی و کارآمدی در بین جامعه مخاطب روبه رو است.

وی افزود: برخی از کشورهای دنیا به صورت جدی مقابل تلگرام ایستادگی کرده اند، اما توفیق بالایی کسب نکرده اند، فیس بوک سومین جامعه کنشگر فضای مجازی در کل دنیا به حساب می آید.

حجت الاسلام والمسلمین برته با بیان این که 15 سال از تاسیس نهاد رسانه در حوزه می گذرد اظهارداشت ایجاد رسانه در حوزه علمیه قریب به معجزه و یک لطف الهی بود، و یکی از حساسیت ها و لوازم عمل رسانه ای توجه ویژه به جایگاه حوزه، نظرات و رهنمودهای بزرگان حوزه، مراجع عظام و شورای عالی است که ایشان به طور تخصصی حضور فعال در عرصه های رسانه ای دارند و از این رو فعالان رسانه ای حوزه نقش خطیری بر عهده دارند.

وی تاکید کرد: ما در سه عرصه مشکلاتی داشتیم، نخست اینکه منابع و مصادر خبری ما محدود بود؛‌ تکراری بودن شخصیت ها جذابیت را برای جامعه مخاطب کاهش می دهد، همچنین ایجاد شبکه های مجازی ما را مجبور کرد که از قافله خبررسانی عقب نمانیم، چالش سوم نیز مربوط به جامعه مخاطب بود که باید بازنگری هایی در این سه مورد انجام می شد.

مدیر اطلاع رسانی و رسانه حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: ما برای پویایی خبرگزاری حوزه، سراغ شهرستان ها رفتیم، همچنین نخبگان حوزوی نیز برای انجام مصاحبه ها وارد شدند و امروز چتر رسانه ای حوزه بیش از دو الی سه برابر نسبت به گذشته، فراگیرتر شده است.

حجت الاسلام والمسلمین برته برنامه های تحولی در رسانه حوزه را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: در خبرگزاری حوزه، سراغ نهادهای مختلف رفتیم و نخستین پویش از آیت الله اعرافی آغاز شد و پس از آن سراغ سایر نهادهای حوزوی رفته و پویش های مختلفی به راه افتاد.

وی بیان کرد: در حوزه محتوا و اخبار، دو زبان فرانسه و اردو به زبان های فارسی، عربی و انگلیسی اضافه شد و هر کدام از این زبان ها یک سازمان خبری خود را می طلبد و در جریان انتخابات کشورهای پیرامون ایران، استفتائاتی از مراجع عظام منتشر شد که به پیروزی جریان های اسلام گرا کمک کرد.

حجت الاسلام والمسلمین برته ابراز کرد: ارائه بیش از ۶۲۰ گزارش خبری و تصویری در بحران سیل اخیر بخشی از فعالیت های رسانه حوزه در بازنمایی خدمات اجتماعی روحانیت بود برخی از تصاویری که روحانیون در سیل حضور داشتند، با شمارگان میلیونی بازدید شد.

وی مطرح کرد: امروز ما رسانه نخست دینی در کشور هستیم و طبق آمار مراجعه‌نگاری تنها در دی ماه گذشته رسانه ما نیم میلیون بازدید داشته و این در حالی است که اقبال مردم در مراجعه به سایت روز به روز کاهش می یابد.

مدیر اطلاع رسانی و رسانه حوزه های علمیه اضافه کرد: 14 ویژه نامه تخصصی در رسانه حوزه منتشر شد و برای نخستین بار در کشور درباره شعار سال رهبر معظم انقلاب کار تخصصی از منظر فقهی، اقتصادی، حقوقی و اقتصاد سیاسی صورت گرفت. در مسابقه مکتوب حوزه با موضوع معرفی شخصیت امام راحل عظیم الشان 5 هزار شرکت کننده حضور پیدا کردند و در نهایت از 40 نفر تقدیر به عمل آمد.