«فقیه» روشنفکر واقعی است نه کسی که حرف های مدرن بزند

Submitted by sharifi on

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در دیدار جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان و نیز تعدادی از روحانیون و طلاب شهرهای اردکان، یزد، گرگان، بهبهان، آران و بیدگل، تهران و اهواز در محل تالار ولایت حرم مطهر رضوی با اشاره به اینکه امروزه توجه به معنویت و دین و فرهنگ و آموزه های اهل بیت(ع) در میان جوانان مغرب زمین گسترش یافته است، ابراز کرد: در مقابل، استکبار جهانی نمی خواهد که جوانان با حقایق دین روبرو شوند در حالی که روند معنویت گرایی افزایش یافته و این امر زمینه ورود حوزه علمیه به این عرصه را بیش از پیش فراهم کرده است.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه حقیقت علم و دانش همان نور الْعِلْمُ نُورٌ یَقْذِفُهُ اللَّهُ فِی قَلْبِ مَنْ یَشَاء است، یعنی این نور در بندگی و عبودیت قرار دارد و عبد می بایست بداند که همه عالم، ملک خداست، افزود: آنان که به دنبال راه می گردند به انسان هایی مراجعه می کنند که از خشیت الهی برخوردار هستند و به آن رسیده اند و علم در جانشان جا گرفته ا.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره به فرمایش امیرمومنان(ع) که می فرمایند: الْعِلْمُ عِلْمَانِ: مَطْبُوعٌ وَمَسْمُوعٌ، اظهار کرد: علم شنیداری، فرمولی است و هر کسی که بهتر بیاموزد، می تواند در این میدان حضور یابد اما حقیقت آن است که فقیه کسی نیست که حاضرالذهن باشد و سریع پاسخ بدهد، بلکه کسی است که فقه در سرشت و جانش نشسته باشد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی اضافه کرد: فقه به معنای داشتن اخلاق و دانستن باید ها و نبایدهاست و تنها به فقه اصغر مرتبط نیست بلکه احکام، عقاید و اخلاق همان فقه و فهم نسبت به عقاید و باورهای الهی نیز در این عرصه وجود دارد که به فقه اکبر تعبیر می شود.

وی گفت: فقیه کسی است که همه رفتار، اخلاق و زندگی اش نمونه ای از دین و تجلی ارزش هاست و با دین مداری، در خط مقدم دفاع از دین و مرزبان و رصد کننده است و حفظ دین و عقاید و ارزش های دینی و مبارزه با هواهای نفسانی و دشمنان دین در عالم از جلوه های مهم فقاهت است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این ویژگی که یک فقیه به طور دقیق می بیند، می شنود و قبل از سایرین هشدارها را به دیگران اعلام می کند، تاکید کرد: روشنفکر واقعی چنین فردی است نه کسی که حرف های مدرن بزند و جامعه را به طرف وادادگی ببرد.

وی در ادامه به وظیفه نخبگان و استعدادهای برتر در سه ساحت علم، معرفت افزایی و تبلیغ اشاره و درباره نخستین ساحت، گفت: به برکت نظام اسلامی و فراهم بودن زمینه از سوی حوزه علمیه، نباید هیچ فرصتی را از دست داد.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان تاکید کرد:‌ امروز دسترسی به منابع آسان و امور تسهیل شده است که برای یک پژوهشگر و یک کار پژوهشی قوی، اثربخش می باشد.

وی با توصیه نسبت به بهره بردن از کار محققان دین در قرون گذشته مانند جواهر، مکاسب، شرایع الاسلام و... ابراز کرد: امروز با وجود همه تلاش هایی که در گذشته شده و مهیا بودن کار برای اجتهاد و فقاهت و داشتن مبانی، برای پاسخگویی به اجتهاد تلاش بیشتری نیاز است.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه تفاوت زمان ما در این است که فقه در دوران گذشته حکومت نمی کرد تا پاسخگو باشد و یا برخی ازمسائل مبتلا به وجود نداشته است، پاسخگویی مستعدان برتر نسبت به سؤال های پیش روی جامعه را با کار علمی امکان پذیر دانست، تصریح کرد: امروز باید به سؤالات، مبتنی بر فقه جعفری پاسخ داد و هیچ بن بست و سؤال بی جوابی نداریم، زیرا منابعی غنی داریم که با توجه به این فضای موجود در دین، بی پاسخ نهادن پرسش ها مبنا، اساس و وجهی ند.

تولیت آستان قدس رضوی دسترسی به شبهات و سؤالات را در فضای امروز آسان خواند و یادآور شد: علم و عمل صالح همان چیزی است که می تواند در مقابل شبهات علمی و شهوت عملی حافظ باشد و به همین علت حوزه علمیه و طلاب علوم دینی در صیانت بخشی به جامعه نقش بسیار مهمی دارند.

وی با تاکید بر اینکه باید از ابزارها و امکانات روز و فضای دیجیتالی در پاسخ به شبهات و نیازهای جامعه بهره برد، یادآور شد: این ابزارها که همه زندگی افراد را تحت تاثیر قرار داده، زمینه ای برای ارتباطات است تا پیام خود را به آسانی انتقال دهی.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی ساحت دوم در وظیفه طلاب علوم دینی را تبلیغ و ابلاغ پیام الهی و دین به جامعه بشری دانست و اظهار کرد: استعداد برتر بودن به معنی نداشتن بحث علمی و درسی و تبلیغ نیست و از همین رو، حتی مراجع عظام تقلید نیز نسبت به این امر اهتمام دارند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به «الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسالاتِ اللَّهِ وَ يَخْشَوْنَهُ وَ لا يَخْشَوْنَ أَحَداً إِلَّا اللَّهَ وَ كَفى‌ بِاللَّهِ حَسِيباً / احزاب/ 39» ، گفت: از این آیه معلوم می شود که پیش روی مبلغ دین مشکلاتی وجود دارد و دلدادگی به خدا رمز موفقیت در این عرصه است.

وی با بیان اینکه آنچه آموخته های دین است باید در متن زندگی انسان معاصر پیاده شود، این امر را سومین ساحت دانست و اظهار کرد: معتقدیم که دین باید در همه عرصه های زندگی حکومت کند نه اینکه یک امر فردی باشد.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه برافراشته شدن پرچم دین به عنوان یک امر اجتماعی، کاری بود که امام رحل(ره) آن را احیا کرد، گفت: این امر همان کاری بود که در راستای اجرای دین می باشد که امام حسین(ع) برای آن قیام کرد.

وی تصریح کرد: امروز نمی توان تنها در حوزه علمیه درس خواند و برای جامعه کادرسازی نکرد؛ در واقع اداره جامعه و پاسخگویی به نیازها بدون حوزه علمیه امکان پذیر نیست.

به گزارش حوزه نیوز، حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تاکید کرد: نگاه به دین به عنوان اداره زندگی انسان معاصر مهم است و مستعدان برتر و حوزویان در این زمینه نقش اساسی دارند.