جزئیات تفاهم نامه صداوسیما و حوزه های علمیه

Submitted by sharifi on

حجت الاسلام والمسلمین محمد رضا برته در گفت وگویی با اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری بین نهادهای حوزوی مانند مجلس خبرگان، جامعه مدرسین حوزه علمیه به نمایندگی از مجموعه حوزه های علمیه کشور، یعنی مرکز مدیریت حوزه های علمیه با سازمان صدا و سیما، گفت: تعامل و تفاهم عملی بین نهادهای حوزوی و صدا و سیما مسبوق به سابقه است و از گذشته این نهاد در زمینه های مختلف علمی و پژوهشی با هم ارتباط و تعامل داشته اند.

مدیر  اطلاع رسانی و رسانه حوزه های علمیه افزود: اخیرا در تهران در حاشیه برگزاری همایش اخلاق رسانه، این تعامل و ارتباط وارد همکاری فی مابین شده، ساز و کاری پیدا کرده، مدون گردیده و به امضاء مدیر حوزه های علمیه و رئیس سازمان صدا و سیما رسیده است.

وی با اشاره به سابقه تعامل و ارتباط نهادهای حوزوی با صدا و سیما ادامه داد: نهادهای حوزوی مانند مجلس خبرگان رهبری و جامعه مدرسین دیدگاه، نظرات و پیشنهادهایی در موضوعات مختلف داشته اند و طبق ادوار گذشته گفت وگوهای تفصیلی بین این نهادها  و سازمان صدا و سیما شده بود که رفته رفته به اینجا رسید تا مرکز مدیریت حوزه های علمیه با لحاظ آن نقطه نظرات، وارد تعامل و انعقاد تفاهم نامه و همکاری مدون با سازمان صدا و سیما شود. در حقیقت این تفاهم نامه همکاری و تعامل، میراث مشترکی از نهادهای دینی با صدا و سیما است.

مفاد همکاری

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین برته با اشاره به مفاد همکاری دو نهاد اظهارداشت: اداره کل پژوهش های اسلامی سازمان صدا و سیما عهده دار ارتباطات حوزوی است و با  توجه به اینکه در زمینه تولید علم دینی مرتبط با رسانه و هنر ابهاماتی بوده و سوالاتی کشف شده، نیاز بود نهادهای حوزوی به صورت منسجم وارد همکاری شوند.

مدیر اطلاع رسانی و رسانه حوزه های علمیه افزود: از جمله موارد همکاری، شناسایی نخبگان و کارشناسان دینی، تولید محتوا و متون آموزشی، ایجاد و خلق مکتب رسانه ای اسلام، ایجاد سازکاری برای تربیت نیروی انسانی، تولید سرفصل های مشترک همکاری و اجرا، برگزاری کارگاه ها و نشست های علمی و هم اندیشی است.

محتوای اخلاق رسانه مورد وفاق همه نیست

وی با اشاره به نیاز صاحبان و اصحاب رسانه به تولید متن درباره اخلاق رسانه ای ادامه داد: در مورد اخلاق رسانه و اخلاق کاربردی تک نگاشت ها، کلیات و اصولی وجود دارد؛ ولی در این رابطه هیچ گاه به فهم قابل قبول و مشترک بین صاحب نظران دینی تبدیل نشده که بگوییم درس نامه اخلاق رسانه ای داریم و دارای مکتب روشن و شفاف هستیم که در ظرافت ها و ریز کاری های اخلاق رسانه، راه کاری مشخص و عینی به ما ارائه داده است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین برته ادامه داد: در همایش اخلاق رسانه ای که در تهران برگزار شد، شخصیت های علمی که سخنرانی کردند در مورد اخلاق رسانه ای دارای ایده بودند و افق روشنی از سخنانشان مشاهده شد و حتی قابل فهم برای همه بوده و کسانی که نسبت به اخلاق رسانه ای دغدغه هایی داشتند، می توانستند برای رفع نگرانی هایشان امیداوار باشند.

فقه رسانه

مدیر اطلاع رسانی و رسانه حوزه های علمیه با اشاره به موضوع فقه رسانه و اهتمام حوزه به موضوعات مستحدثه گفت: در حال حاضر در حوزه کرسی درس فقه رسانه با حضور اساتید فن برگزار  و حتی تولید دانش شده، ولی هنوز برای فقه رسانه به عنوان رشته معرفی و یا سرفصلی معین نشده است.

وی ابرازداشت: درمورد مسائل مستحدثه و تبدیل شدن آنها به رشته و تعیین سرفصل، هنوز در آغاز راه هستیم و راه نرفته زیادی داریم.

ساحت های تفاهم نامه

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین برته با اشاره به اینکه تفاهم نامه دربردارنده دو ساحت اجرا و محتوا است، افزود: ساحت محتوا برای همکاری بین دو نهاد شامل تولید محتواهای آموزشی، ایجاد شعبه های تخصصی، تربیت نیروهای انسانی متناسب با رسالت هر دو نهاد، برگزاری کارگاه ها و نشست های علمی است.

وی بیان داشت: در ساحت اجرا مقرر شد، لجنه هایی از دو نهاد معرفی شود و این دو گروه برای اجرای مفاد در زمان مشخصی باهم همکاری و هم افزایی کنند.

 مدیراطلاع رسانی و رسانه حوزه های علمیه با اشاره به عدم محدودیت زمانی تفاهم نامه گفت: این تفاهم نامه محدویت زمانی ندارد و تا وقتی ظرفیت اجرا از طرفین باشد، تفاهم نامه برقرار خواهد بود.

وی با اشاره به موضوع صدق یا عدم صدق در گفتار بعضی رسانه ها و برگزاری نشست های علمی برای رفع این مسئله، افزود: معتقدم رسانه های غیر رسمی را باید جدی بگیریم و در نشست ها از آنها هم دعوت شود، چون در جریان سازی اجتماعی و ... بیش از رسانه های شناسنامه دار، رسانه غیر رسمی اثر گذار بوده و توانستند مخاطبین را جذب کنند و حتی در این رابطه هم رسانه رسمی از آنها غافل مانده است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین برته ادامه داد: اساسا مقوله اخلاق، مقوله آیین نامه ای و قانون نیست؛ بلکه محصول گفتمان طرفینی است و هرگز هدف از برگزاری نشست هایی چون اخلاق رسانه ای تولید منشوراخلاقی و آیین نامه اخلاقی نیست.

به گزارش حوزه نیوز وی اظهار داشت: باور این است اگر همه صاحبان رأی و مسئولین رسانه، صادقانه درکنار هم بشینند و حتی مخالفین درکنار هم قرار گیرند، شاهد تاثیر گذاری این گونه نشست ها خواهیم بود.