اعلام آمادگی حوزه های علمیه برای همکاری با ستاد مبارزه با مواد مخدر

Submitted by sharifi on

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور، آیت الله اعرافی امروز دیدار سردار مومنی رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور که در دفتر مدیر حوزه های علمیه در قم برگزار شد، با ذکر این مطلب که اعتیاد یکی از آسیب های اجتماعی است، گفت: اعتیاد هم عامل و برآمده بسیاری از آسیب های دیگر است.

وی افزود: کشوری که بخواهد مقاوم و پیشرو باشد، زمانی که دچار چنین آسیبی شود، در عرصه سیاسی نیز مشکل پیدا می کند؛ در همه عرصه های فرهنگی و سیاسی و علمی، این مقوله یک امر آسیب زا است و هم مراجع و علما و حوزه در این عرصه حساس هستند و ما نیز خود را دغدغه مند و وظیفه مند می دانیم.

مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: زمانی که از وجود نزدیک به سه میلیون معتاد سخن گفته می شود، یعنی با مخاطرات جدی در این عرصه مواجه هستیم؛ خوشبختانه ستاد مبارزه با مواد مخدر فعالیت های خوبی در این عرصه داشته است.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه یادآورشد: مبارزه با چنین آسیب بزرگ اجتماعی و مخرب، امری است که بایستی به شکل حکومتی و مردمی دنبال شود؛ این آسیب بدون حضور مردم و مشارکت عموم جامعه قابل حل نیست؛ این امر شامل قاچاق و... هم می شود؛ مردم و نهادهای عمومی کشور از جمله روحانیت در این امر وظیفه دارند.

وی گفت: راهبری این جریان باید با حاکمیت باشد؛ ولی بدون حضور نهادهای مردمی این عرصه به ثمر نمی رسد؛ مسایل کارشناسی و فکری و علمی نیز در این زمینه کارساز است؛ زیرا اگر فعالیت های علمی وجود نداشته باشد نیز موفقیت تحت تاثیر قرار می گیرد.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: فعالیت مطالعاتی در قلمرو روش و متد و شیوه و محتوا یک ضرورت بسیار مهم است که هرچه روی آن سرمایه گذاری شود، بازهم کم است.

وی افزود: نکته دیگر آن است که در این عرصه باید ضمن مبارزه با وضع موجود، تلاش کنیم که از به دام افتادن ها جلوگیری کنیم؛ همچنین در این عرصه باید نسل جوان را نجات دهیم؛ زیرا آنها در معرض این آسیب هستند و در یک سوی دیگر موتور مولد جامعه است.

مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: در عرصه بین الملل نیز کشور ما کارهای بزرگی انجام داده، ولی بازهم باید توجه داشته باشیم که جای خود را به عنوان یک قدرتی که کنار منبع مولد و آتشفشان قرار گرفته و دنیا را حفاظت می کند تثبیت کنیم.

عضو شورای عالی حوزه یادآورشد: دنیا نباید فراموش کند که ما چند ده هزار شهید داده ایم تا جوانان کشورهای دیگر نیز مبتلا به این آسیب ها نشوند؛ این نکته بسیار مهم است و دستگاه دیپلماسی ما باید روی این مساله کار کند.

وی گفت: در عرصه تعامل روحانیت و حوزه نیز می توانیم روی مباحث مطالعات و تحقیقاتی این مساله کار کنیم؛ به نظر می رسد که مطالعات بیشتری باید با مشارکت حوزه و دانشگاه انجام شود؛ حوزه از منظر دینی و مسایل دیگر می تواند پیشگیری داشته باشد در این عرصه هم تولید فکر و تولید پایان نامه و کتاب و اثر و مجله و...را می تواند سمت و سو داد.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: عرصه دیگر، طرح تربیت مبلغ در زمینه مبارزه با مواد مخدر است؛یعنی می توان دوره های پودمانی ایجاد کرد که بتوانند با اطلاعات کامل دینی اطلاعات ویژه نیز در این عرصه داشته باشند؛ بحث اعزام های تبلیغی و مشاوره های مرتبط به کاهش خطرات و آسیب های اعتیاد و... از جمله فعالیت هایی است که در این زمینه می توان انجام داد .

مدیر حوزه های علمیه  بیان کرد: قم، دارای 200 هزار مهاجر و 100 هزار اتباع خارجی و... می باشد، به همین جهت باید به این شهر توجه خاص کرد؛ قم را باید به عنوان یک نمونه و پایلوت و به جهت تاثیرگذاری در ایران و جهان دید و به آن توجه کرد؛ باید این شهر به عنوان یک الگو در مبارزه و پیشگیری در عرصه مواد مخدر نگریست.

امام جمعه قم یادآورشد: در شهر قم از همه روستاها و شهرها و 130 کشور دنیا در این شهر تحصیل می کنند و به همین دلیل باید به این شهر و مسایل آن توجه ویژه داشت.