طرح تحول نظام آموزشی المصطفی ناظر بر تمام فعالیت ها است

ش, 05/11/1399 - 13:40
طرح تحول نظام آموزشی المصطفی ناظر بر تمام فعالیت ها است

حجت‌الاسلام و المسلمین علی عباسی، رئیس جامعةالمصطفی(ص)، در آغاز چهاردهمین نشست اداری هیئت رئیسه المصطفی(ص) با نمایندگان خارج از کشور که در ساختمان ستادی این نهاد علمی برپا شد اظهارکرد: باید خود را با اقتضائات جدید دنیا هماهنگ کنیم و مسئولان ما، که نقش تصمیم‌گیری دارند، باید با چنین نگاهی به افق آینده فعالیت‌های علمی جامعةالمصطفی(ص) بپردازند. امروز نگاه بومی و منطقه‌ای باید بیش از هر زمان مورد توجه قرار گیرد و در طرح تحول آموزشی المصطفی(ص) اشراب شود.

وی افزود: ورود ویروس منحوس کرونا در جامعه و شیوع سریع آن علاوه بر تلخی‌هایی که داشت، تهدیدها را به فرصت نیز تبدیل کرد به طوری که در این ایام با تعطیلی مراکز آموزشی المصطفی(ص) موفق به برپایی ۲۵۰ هزار ساعت آموزش در بستر فضای مجازی شد.

وی اظهار کرد: برپایی ۲۵۰ هزار ساعت آموزش برخط، دستاورد کوچکی نیست و باید قدردان آن باشیم و در آینده حرکت خود را با اتکا به این تجربه تنظیم کنیم.

رئیس جامعة‌المصطفی(ص) با اشاره به مشکلات به‌وجودآمده در زمینه برگزاری مناسک حج به دلیل شیوع بیماری، بیان کرد: بیماری کرونا در نگاه توحیدی، امتحان الهی است. هیچ حادثه‌ای در عالم مگر با اذن و مشیت الهی رخ نمی‌دهد. در این مسئله نیز بی‌شک حکمت‌ها و اهدافی وجود دارد که ممکن است از بسیاری از آن‌ها بی‌خبر باشیم. قرآن کریم می‌فرماید امت‌های پیشین نیز به سختی‌ها، مشکلات و رنج‌ها مبتلا شدند تا تضرع پیدا کنند و با احساس نیاز به مبدأ هستی، به سمت خدای تعالی رهنمون شوند.

وی با تأکید بر اینکه این حکمت‌ها و سنت‌ها همواره در تاریخ هستی وجود داشته است، گفت: بی‌شک ما نیز آن از این آزمایش‌ها مستثنا نیستیم و وظیفه داریم در این فرصت‌ها، به انجام تکالیفمان اقدام کنیم. برخی از اندیشمندان و جامعه‌شناسان ادعا می‌کنند که بلیه‌ای که امروز جامعه بشری را درگیر خود کرده است، تاریخ بشر را به دو بخش پیش و پس از آن تقسیم خواهد کرد. هم‌اکنون نمی‌توان به قطعیت ابراز نظر کرد که این حادثه چقدر در تاریخ بشر نقش‌آفرین خواهد بود، ولی بی‌تردید همانند حوادثی مانند جنگ‌های جهانی و...، که نظامات جهان و تاریخ بشر را به شدت مورد تأثیر قرار داد، این حادثه نیز دوره بسیار مهمی در تاریخ بشر خواهد بود.

رئیس چهاردهمین نشست اداری هیئت رئیسه المصطفی(ص) با نمایندگان خارج از کشور آشکار شدن ضعف‌های نظام کنونی مسلط بر عالم را یکی از ویژگی‌های این حادثه بیان کرد و گفت: امروز ضعف‌های نظامی که چندی پیش ادعا می‌کرد بر مشکلات بشری فائق آمده، بیش از گذشته آشکار شده است؛ ضعف‌هایی که دیده نمی‌شد یا رسانه‌های در اختیارشان بسیار می‌کوشیدند کاستی‌هایش به چشم نیاید؛ این نظام، امروز در عرصه‌های گوناگون در نظام مدیریت، اقتصاد و فرهنگ با ضعف شدیدی روبه‌روست. امروز این ضعف در نظام‌ها و جوامع مدعی پیشتازی و پیشگامی در عالم آشکارتر شده است.

حجت‌الاسلام عباسی افزود: در مقابل آشکار شدن معایب نگاه منفعت‌طلبانه، نگاه فردگرایی، نگاه مادی‌گرایی، نگاه اقتصادمحور و نگاهی که همه چیز را برای تحقق اهداف صاحبان قدرت و ثروت قربانی می‌نماید، ارزش فرهنگ ایثار، گذشت، همدلی، دلسوزی و شفقت و گذشتن از منفعت‌های شخصی به سود جامعه بشری روشن‌تر شد. امروز تقابل این دو فرهنگ بیش از هر زمانی آشکار شده است.

رئیس چهاردهمین نشست اداری هیئت رئیسه المصطفی(ص) با نمایندگان خارج از کشور، ویژگی دیگر این رویداد را افول نظام لیبرال دموکراسی دانست و اظهار کرد: امروز سستی و افول نظام کسانی که ادعا می‌کردند حد غایی آرزوها و آرمان‌های بشر هستند و نقطه اوج ایده‌آل انسان در اداره جامعه به دست آنان محقق شده است و همه باید بکوشند خود را به این نقطه برسانند، بیش از هر زمان دیگر نشان داده می‌شود. شکل گرفتن جنبش عدالت‌خواهی در کشورهای سردمدار این نظام‌ها، در حقیقت، سر برآوردن صدای نسلی است که سخن نهفته در جان انسان‌ها را فریاد می‌زند. ممکن است امروز نیز بر این صدا برای مدتی سرپوش گذاشته شود، ولی پدیده کرونا ضعف و سستی این نظام را بیش از همیشه آشکار کرده است.

رئیس جامعةالمصطفی(ص) ویژگی دیگر این حادثه را تنبه دادن به بشری که در اثر غفلت‌ها، گذرا بودن این دنیا را فراموش کرده است، برشمرد و ادامه داد: فانی بودن جاذبه‌های دنیای مادی بیش از هر زمان دیگری برای بشر آشکار شده است. پیش از این، پیشینیان ما بیشتر درک می‌کردند که خوشی‌ها و لذت‌های این جهان ماندگار نیست، ولی در دنیای جدید که بخش زیادی از اندیشه انسان‌ها به دست رسانه‌های نظام سلطه اداره می‌شود، این حقیقت آشکار مورد غفلت قرار گرفته است و هنوز نیز بخش زیادی از انسان‌ها از آن غافل هستند. می‌توان متنبه نمودن انسان‌ها را در مواجهه با این غفلت، یکی دیگر از حکمت‌های این حادثه برشمرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی تصریح کرد: ویژگی دیگر، متوجه کردن انسان‌ها به وابستگی سرنوشتشان به یکدیگر است. این حادثه بیش از هر چیزی، وابستگی حیات بشر را به یکدیگر نشان داد و مشخص نمود دردها، رنج‌ها، خوشی‌ها و شادکامی‌های بشر به هم گره خورده و از این رو، امروز بشر بیش از هر زمان دیگر نیازمند نظم جهانی و عادلانه است.

وی توسعه سیستم‌های ارتباطی بشر را در قالب دنیای مجازی، یکی دیگر از ویژگی‌های این دوره برشمرد و افزود: در این حادثه، ابزارهای جدید جایگاه خود را بیش از همیشه در ساحت‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، علمی و آموزشی زندگی بشر نشان دادند. برخی که این ابزارها را برآمده از دنیای جدید می‌دانند، بیان می‌دارند که این فضا محصول تمدن جدید است و از این رو، نمی‌تواند در خدمت اهداف و غایات الهی قرار گیرد. به نظر می‌رسد می‌توان توانایی‌های نهفته در هستی، ظرفیت‌های تکوینی جهان و رازهای نهفته در عالم را، که هر روز آشکارتر می‌شود، در خدمت اهداف الهی و مقدس قرار داد. چنین نیست که نتوان از این ابزارها در جهت درست و تحقق اهداف معنوی بهره برد.

وی یادآور شد: تجربه دهه‌های اخیر بشر و به ویژه انقلاب اسلامی نشان داده است که می‌توان از این ظرفیت‌ها در مسیر درست استفاده نمود. البته نظام سلطه می‌کوشد از این ابزارها برای اهداف خود استفاده و هر گونه بدیل و جایگزین را برای نظام حاکم حذف نماید، ولی جای تأمل دارد اگر نتوانیم از این ابزارها برای تحقق اهداف درست بهره ببریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی استفاده از ابزارهای جدید را از اقتضائات دوره کنونی و پساکرونا دانست و تأکید کرد: ضرورت دارد ما نیز که به دنبال بسط و نشر اندیشه الهی در جهان هستیم، وضعیت خود را براساس شرایط جدید بازنگری کنیم و برنامه خود را با توجه به این شرایط و ابزارهای آن مورد مداقه قرار دهیم.

رئیس چهاردهمین نشست هیئت رئیسه المصطفی(ص) با نمایندگان خارج از کشور ادامه داد: در چند سال اخیر، طرح‌های بزرگی در دستور کار جامعةالمصطفی(ص) بوده است. جامعةالمصطفی(ص) به عنوان نهاد بزرگ آموزشی و پژوهشی، تربیت انسان‌های فاضل و توانمندی را در عرصه‌های مختلف دانش بر عهده دارد. جامعةالمصطفی(ص) باید برنامه‌های خود را با در نظر گرفتن چنین جایگاهی ارائه دهد.

رئیس جامعةالمصطفی(ص) طرح تحول نظام آموزشی را ناظر بر مأموریت اصلی المصطفی(ص) در تمام ابعاد دانست و گفت: باید خود را با اقتضائات جدید دنیا هماهنگ کنیم و مسئولان ما، که نقش تصمیم‌گیری دارند، باید با چنین نگاهی به افق آینده فعالیت‌های علمی جامعةالمصطفی(ص) بپردازند. امروز نگاه بومی و منطقه‌ای باید بیش از هر زمان مورد توجه قرار گیرد و در طرح تحول آموزشی المصطفی(ص) اشراب شود.

وی تجربه‌های به‌دست‌آمده در چند ماه اخیر در مواجهه با بیماری کرونا را بسیار گران‌قیمت دانست و ابراز کرد: در این مدت تلاش شد علاوه بر پایش سلامت طلاب، استادان و کارکنان، سیستم آموزشی جامعةالمصطفی(ص) تعطیل نباشد. محصول تجربیات این چند ماه بسیار ارزشمند است و با تلاش دوستان این تجربیات گردآوری شده است و باید دست‌مایه فعالیت‌های بعدی قرار گیرد.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه وجهه غالب طرح مدیریت منطقه‌ای المصطفی را ساختاری دانست و اذعان کرد: با وجود این، اجرای این طرح محتوای ویژه‌ای می‌طلبد. می‌توانیم براساس این ساختار منعطف بومی، از ظرفیت چند دهه تلاش المصطفی در دنیا و تربیت‌شدگان آن بیشتر استفاده ببریم و حوزه تأثیرگذاری جامعةالمصطفی را در عالم بیش از پیش گسترش دهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی با اشاره به ارائه الگوی سند فعالیت‌های منطقه‌ای جامعةالمصطفی در این نشست، ابراز کرد: همه شرح وظایف در این سند تنظیم شده است، از این نظر که نمایندگان جامعةالمصطفی در نقاط مختلف جهان با وظایف خود آشنا شوند. آنچه مرکز امور راهبردی جامعةالمصطفی در این نشست ارائه خواهد کرد، نقشه راه فعالیت‌های منطقه‌ای المصطفی است که مطابق با نیازهای هر منطقه، انعطاف لازم در آن در نظر گرفته خواهد شد.

رئیس جامعةالمصطفی، تصریح کرد: در تدوین این سند تلاش شده است از الگوهای بومی استفاده شود و به یاری خدا و همکاری شما این الگو نهایی خواهد شد و نکته مهم‌تر، اهتمام نمایندگان و خبرگان هر منطقه در آماده‌سازی سندها و پر کردن جداول این سند، با توجه به ملاحظات بخش‌های تخصصی و در نهایت، رسیدن به نقشه راه برای حرکت آینده و بلندمدت جامعةالمصطفی در شرایط جدید خواهد بود.

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.